Vloeibaar ei eiwit is het wit van een (meestal) kippeei. Dit wit is dus gescheiden van het geel, de eierdooier. Het grote voordeel hiervan is dat ei eiwit vrijwel alleen maar eiwit bevat, inclusief wat vitaminen en mineralen. Het bevat geen vet of koolhydraten en dit maakt ei eiwit een interessant eiwit voor sporters en mensen op een koolhydraatarm dieet.

Het aminozuurprofiel van ei eiwit

Ei eiwit heeft een compleet aminozuurprofiel. Dit wil zeggen dat ei eiwit alle essentiele aminozuren bevat die nodig zijn voor optimale gezondheid.

Biologische waarde van ei eiwit

De biologische waarde van eiwit geeft aan hoe goed het eiwit wordt geabsorbeerd en verwerkt in het lichaam. Hoe hoger deze waarde, hoe beter. Aan de top van deze keten staat wei eiwit, deze heeft een biologische waarde van 104. Maar ei eiwit zit er niet ver onder, deze staat op 100.

Wat goed is om te weten is dat vloeibaar ei eiwit een hogere biologische waarde heeft (100) dan ei eiwitpoeder (91). Andere eiwitbronnen scoren altijd lager. Zo heeft bijvoorbeeld soja eiwit een biologische waarde van 74 en caseine eiwit 77.

Hoe smaakt ei eiwit?

Ei eiwit smaakt goed. Het is echter niet aangeraden dit rauw te drinken, maar gewoon te bakken als omelet.

Hoelang is ei eiwit houdbaar?

Niet zo lang. Na opening moet het vaak binnen een dag geconsumeerd worden. Er zijn echter varianten die door hun goede pasteurisatieproces 2 dagen na opening houdbaar zijn.

Waar ei eiwit kopen?

Er zijn vele (online) aanbieders van ei eiwit. Een met de beste prijs/ kwaliteitsverhouding en die ook 2 dagen na opening houdbaar zijn is de vloeibaar ei eiwit van Body en Fitshop.

Meer info of kopen vloeibaar ei eiwit