Krachttraining.net en Vraag Herman

Herman Debrot had een populair blog genaamd Vraag Herman. Hierin vele interessante en nuttige artikelen, anekdotes en tips over krachttraining, trainingsleer, mentale aspecten en verslagen van (olympische) wedstrijden. Herman is jaren geleden gestopt met zijn blog, maar wil deze kennis niet verloren laten gaan. Daarom heeft Krachttraining.net zijn toestemming om alle nuttige info op zijn voormalige site te gebruiken op krachttraining.net. Dit is grotendeels in oorspronkelijke staat overgenomen en in de juiste categorien geplaatst, danwel (deels) herschreven of aangevuld zodat het voor iedereen nog toegankelijker is. Overal waar content van Herman is gebruikt, zal dit als eerbetoon aangegeven worden onderaan het artikel.

Bij deze wil ik Herman persoonlijk bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn content, waarbij ik hoop dat de lezers van Krachttraining.net hier veel aan zullen hebben!

Sportieve groet,

Patrick van der Velde

Over Herman Debrot

Herman Debrot in 1985

Herman Debrot (16 juni 1952) heeft bijna veertig jaar ervaring als krachttrainer. Hij was trainer van wereldkampioen judo Dennis van der Geest, wereldkampioenen Ruben Houkes en Guillaume Elmont, WK medaillewinnaars en deelnemers aan de Olympische spelen in Londen Henk Grol en Dex Elmont, sportarts Jessica Gal, Ben Sonnemans, judobondscoach Maarten Arens en televisiepersoonlijkheid Arie Boomsma. Maar ook van voetballers, boksers, free fighters, surfers, body builders, krachtpatsers, gewichtheffers, powerlifters, trampolinespringers, windsurfers, acteurs en oneindig veel andere mensen van verschillend pluimage. Op zijn cv als trainer staan Nederlandse-, Europese- en wereldtitels en een rits Olympische medailles.

Bovendien is hij auteur van boeken over sportspecifieke krachttraining en over krachttraining zoals de ‘IJzerbijbel’ over de basisprincipes van krachttraining (1997,ISBN 90-6076-441-2), en ‘Krachttraining voor iedereen’, een handleiding voor krachttraining en een gebruiksaanwijzing voor een krachthonk (2005,ISBN 90-77850-01-5).

Herman Debrot: Door ideeën te delen kun je iets geven zonder het kwijt te raken.