Altijd al benieuwd geweest naar wat de sterkste fitness beesten op deze aarde kunnen pressen en liften? Ik ook ;) Daarom wat fitness records opgezocht en zoals verwacht zijn deze zeer indrukwekkend.

Bench press wereld records

548,8 kg bench press.

Squat wereld records

477,5 kg squat

Deadlift wereld record

1031 lbs, omgerekend 467,65 kg deadlift

Military press

216 kg Military press

Mijn eigen bescheiden ervaring met een fitness beest

Iemand op een filmpje dit zien doen geeft natuurlijk een goede indruk, maar het is anders als je er zelf bij bent. Ik heb het 1x mogen meemaken, gewoon in de Brabantse gym waar ik vroeger als beginner altijd trainde. Daar liep iemand rond, die was niet normaal zo sterk (later hoorde ik dat hij paar keer gevraagd was om mee te doen aan Sterkste man van Nederland). Als hij trainde beefde de hele vloer en galmde de oerkreten door de zaal bij elke rep. Het grappige was, je rook hem ook al ver op afstand, een specifiek soort zweetlucht, misschien zelfs amoniak door de verhoogde eiwitafbraak.

Op een verlaten middag waren wij toevallig de enige in de gym en bij gebrek aan beter vroeg hij mij hem te spotten met de skull crusher triceps oefening. Ik wist niet wat ik zag. Wat hij met zijn triceps pakte kon ik net squatten. Zijn armen waren dan ook qua omvang ongeveer even groot als mijn benen. Bij elke rep kwam weer die oerkreet en spoot het speeksel rakelings langs mijn hoofd, de lucht die ervanaf kwam zal ik ook nooit meer vergeten. Maar wat een kracht en power had deze kerel. Mooi om dat van zo dichtbij mee te mogen maken en pure verbazing dat iemand zo sterk kan zijn. Bij de laatste rep kreeg ik het gewicht zelf nog maar net omhoog bij het spotten, echt hopend dat hij niet nog een rep zou doen…Jammer dat hij nooit heeft meegedaan aan de Sterkste man van Nederland, hij had zeker kans gemaakt.