Laatste Update: door

De beste prijs/ kwaliteit weightgainers bestaan uit snelle suikers en wei concentraat.

Let op: Krachttraining.net heeft nu ook een Supplementen vergelijkers tool. Kijk en vergelijk populaire supplementen met elkaar!

Net als voor eiwitshakes geldt ook voor weightgainers dat er legio producten op de markt zijn. Ook hier vliegen de claims je om de oren welke het beste is. Maar ook hier is het eigenlijk weer een simpel verhaal. Een weightgainer is bedoeld om je spiermassa sneller te laten groeien door je te voorzien van voldoende energie (suikers) en bouwstoffen (eiwitten). Maakt het dan veel uit welke suikers gebruikt worden? Bar weinig, het voornaamste is dat dit snelle suikers moeten zijn zoals dextrose. Het nadeel wat hierover genoemd wordt is dat het je insulinespiegel fors laat toenemen na inname, wat op lange termijn slecht kan zijn voor hart- en vaten. Echter, krachttraining is weer goed voor hart- en vaten, dus dit zal elkaar opheffen. Mits goed getimed, is een hoge insulinespiegel voor de krachtsporter juist een voordeel! Insuline is namelijk een krachtig groeihormoon en na een intensieve krachttraining zorgt een forse insulinestijging voor extra anabolisme in het spierweefsel. Wil jij een goedkope, effectieve, no-nonsense weightgainer die doet wat hij beloofd? Bekijk dan de Firmus Weightgainer van Krachtshop.

Gebruik advies

Ben jij iemand die van zichzelf erg slank is (ectomorph), dan kan je gerust 2 tot 3 weightgainers per dag nemen naast je normale voeding. De insulinepieken zorgen juist voor extra spiergroei en vetopslag, hierdoor wordt je snel forser. Mensen van normaal postuur (mesomorphen) en gezettere mensen (endomorphen) kunnen ook weightgainers gebruiken, maar doen er verstandig aan deze alleen na een intensieve training in te zetten en niet teveel tussendoor. Anders worden de extra calorieën sneller opgeslagen in de vetcellen.

Wil je overigens dat de suikers minder snel worden opgenomen wat resulteert in een lagere insulinepiek? Gooi dan een paar noten door de blender samen met je weightgainer, de vezels en vetten zorgen voor een vertraagde afgifte. Niet alleen lekker, maar ook gezond!

Tenslotte, ben je eenmaal op gewicht, stop dan met de weightgainers en stap over op normale eiwitshakes en blijf trainen, hierdoor wordt je ‘droger’ (meer vetverbranding). Wil je veel effect voor weinig geld, kies dan voor de Lentus Eiwitmix van Krachtshop.

Zie ook:

Supplementen vergelijkers tool

Welke eiwitcombi is het meest geschikt?

Naar het overzichtsartikel Eiwit en Krachttraining.



gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)