Laatste Update: door

Wei eiwit concentraat is de minst bewerkte vorm van wei eiwit. Dit betekent dat het aandeel puur eiwit minder hoog is. Een typisch wei eiwit concentraat bevat ongeveer 70-85% eiwit. De rest bestaat uit vetten en koolhydraten, vooral lactose (vaak 4-6% van het totaalgewicht). Sommige mensen hebben niet het enzym die nodig is om lactose af te breken en te verteren, deze mensen ondervinden vaak behoorlijk wat darm irritaties na het nemen van wei eiwit concentraat. Wei eiwit concentraat is de meest kost effectieve vorm wei eiwitten. Hoewel sommige mensen toch een voorkeur hebben voor een wei eiwit zonder koolhydraten en vetten blijft wei eiwit concentraat een extreem rijke bron van hoogwaardige eiwitten, het is een volledig eiwit en bevat alle essentiele aminozuren. Wei eiwit concentraat is vrij dik en heeft een nogal typische smaak die ietwat lastig is om goed te laten smaken.

Voor wie is wei eiwit concentraat het meest geschikt?

Voor sporters die niet lactose intolerant zijn en/of geen gevoelig maag darmstelsel hebben. Als je hier geen last van hebt, dan is wei eiwit concentraat een prima (en goedkoop) eiwit. Het is door zijn laagste zuivering het goedkoopste wei eiwit verkrijgbaar.

Snelheid van opname

Een wei eiwit concentraat wordt vrij snel na inname opgenomen, maar niet zo snel als bij andere wei eiwit varianten zoals wei eiwit isolaat, wei eiwit hydrolisaat en BCAA’s (branched chain amino acids). Dit komt omdat wei eiwit concentraat ook wat koolhydraten en vetten bevat en daarnaast zijn de eiwitten minder gedenatureerd, waardoor de aminozuurketens wat langer zijn.

Verzadiging

Wei eiwit concentraat passeert wat minder snel de maag dan wei eiwit isolaat en hydrolisaat, maar het gaat nog steeds vrij rap. Daarom heeft ook wei eiwit concentraat een vrij lage verzadigingswaarde. Ofwel, na inname krijg je sneller weer trek.

Hoge biologische waarde

Wei eiwit heeft de hoogste biologische waarde van alle soorten eiwitten. Deze bedraagt 104. Ter vergelijking, kippe eiwit heeft een biologische waarde van 100 en soja eiwit van ongeveer 74.

Beste moment van inname voor sporters?

Wei eiwit concentraat kan door zijn vrij snelle opname het beste ‘s ochtends direct na ontwaken worden ingenomen en zo snel mogelijk na het sporten.

Waar kan je wei concentraat het beste kopen?

lentus eiwitmixWei eiwit concentraat is tegenwoordig vaak alleen te koop in blends met andere eiwitten. Hier is ook wel wat voor te zeggen, vaak krijg je zo een mooie mix van langzaam en snel opneembare eiwitten wat betere antikatabole eigenschappen geeft. Ook is het op deze manier mogelijk het aandeel vet en koolhydraten te verlagen, iets waar tegenwoordig toch veel klanten naar verlangen. In dit kader is de Lentus eiwitmix van Krachtshop een uitstekende keus. Een uitgebalanceerde mix van diverse wei eiwitten en een van de laagste prijzen in Nl.

Meer info of kopen Lentus Eiwitmix

 

Naar het overzichtsartikel Eiwit en Krachttraining.

Meer informatie?

Het zelf uitzoeken welke producten nou wel echt werken en welke niet is bijna onbegonnen werk. Vertrouw in dit opzicht op de onafhankelijke mensen die dit voor jou hebben uitgezocht, zoals William Llewellyn. William Llewellyn is iemand die al decennia in deze sportsupplementen wereld zit, veel zelf heeft geprobeerd en auteur is van een paar hele goede boeken op dat gebied. De teksten en adviezen die in dit artikel en deze categorie gegeven worden zijn voor een groot deel afkomstig van zijn laatste boek: William Llewellyn’s Sport Supplement Guide. Het is niet mogelijk dit boek in Nederland te bestellen, maar wel via Amazon, via onderstaande link:

Molecular Nutrition Supplement Reference Guide One Book

 

Er zijn nog geen reviews, misschien wil jij er eentje achterlaten voor een ander?