Wei eiwit is er ook in de isolaat vorm. De productie hiervan vindt plaats middels ion exchange of membraan filtratie, dit levert een poeder op waarvan minimaal 90% bestaat uit eiwit. Wei isolaat bevat een stuk minder vet en lactose dan concentraat, vaak slechts 1% (of minder) van het totaalgewicht. De scheidingstechnieken hebben de eigenschap dat belangrijke eiwit fracties behouden blijven. Wei eiwit isolaten zijn een stuk duurder dan concentraten. Wei eiwit isolaat heeft een meer neutrale smaak dan concentraat en is makkelijker op smaak te brengen.

Voor mensen die lactose intolerant zijn is wei eiwit isolaat een goede vervanger voor wei eiwit concentraat. Doordat wei eiwit isolaat heel zuiver is bevat het tevens een stuk minder koolhydraten en vetten, waardoor het minder calorieën bevat dan een wei eiwit concentraat. Wei eiwit isolaat is een extreem rijke bron van hoogwaardige eiwitten, het is een volledig eiwit en bevat alle essentiele aminozuren.

Aminozuurprofiel wei eiwit isolaat

Aminozuurprofiel whey isolaat

Snelheid van opname

Een isolaat wordt door zijn zuiverheid sneller opgenomen dan de meeste andere wei eiwit varianten. De enige eiwitvormen die nog (ietsjepietsje) sneller worden opgenomen zijn wei eiwit hydrolisaat en BCAA’s (branched chain amino acids).

Dit brengt met zich mee dat het niet zo goed verzadigd als een concentraat. Wel kan er door het kleinere aantal calorieën meer voedsel geconsumeerd worden. Dit is een afweging die los van lactose intolerantie gemaakt worden.

Verzadiging

Door de snelle passering door de maag en snelle opname in de darmen heeft wei eiwit isolaat een lage verzadigingswaarde. Ofwel, na inname krijg je sneller weer trek.

Beste moment van inname voor sporters?

Wei eiwit isolaat kan door zijn snelle opname het beste ‘s ochtends direct na ontwaken worden ingenomen en zo snel mogelijk na het sporten.

Waar kan je wei eiwit isolaat het beste kopen?

Whey isolaat Er zijn diverse (online) aanbieders van wei eiwit isolaat. Als je voor een uitstekende prijs/ kwaliteitverhouding wilt gaan kom je uit bij de Whey isolaat van Krachtshop. Ook in de vergelijkingstabel voor eiwitten komt deze uit beste uit de bus.

Meer info of kopen wei eiwit isolaat

 

 

Naar het overzichtsartikel Eiwit en Krachttraining.

Meer informatie?

Het zelf uitzoeken welke producten nou wel echt werken en welke niet is bijna onbegonnen werk. Vertrouw in dit opzicht op de onafhankelijke mensen die dit voor jou hebben uitgezocht, zoals William Llewellyn. William Llewellyn is iemand die al decennia in deze sportsupplementen wereld zit, veel zelf heeft geprobeerd en auteur is van een paar hele goede boeken op dat gebied. De teksten en adviezen die in dit artikel en deze categorie gegeven worden zijn voor een groot deel afkomstig van zijn laatste boek: William Llewellyn’s Sport Supplement Guide. Het is niet mogelijk dit boek in Nederland te bestellen, maar wel via Amazon, via onderstaande link:

Molecular Nutrition Supplement Reference Guide One Book

(435x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!