Als je de supplementen producenten moet geloven is hun product altijd het beste. Ze hebben dure marketingmensen ingehuurd om jou te overtuigen van de extra voordelen van hun eiwit samenstelling. Geloof nooit zomaar de claims die op labels of op internet staan! Van echt effectieve en veilige supplementen bestaan goed uitgevoerde onderzoeken. Doe dus je huiswerk voordat je een supplement wilt gebruiken. Of als je hier geen tijd of zin in hebt, vraag advies aan een deskundige. Een eiwitsupplement hoeft helemaal niet zo speciaal te zijn, een gewone wei concentraat levert alle hoogwaardige eiwitten die je nodig hebt voor het minst mogelijke geld (maar dat vertellen de producenten je niet!). Ben je lactose intolerant, neem dan een wei isolaat.

Let op: Krachttraining.net heeft nu ook een Supplementen vergelijkers tool. Kijk en vergelijk populaire supplementen met elkaar!

Samenvattend

Groeit bij jou in de achtertuin ook geen geldboom tot in de hemel en je wilt gewoon het meeste effect voor zo min mogelijk geld, dan is een combi tussen wei concentraat en caseïne eiwit (verder niks!) zeer geschikt1)2). Een onderzoek van bewegingswetenschappers van Baylor University uit 2006 toonde aan de meeste spiergroei verkregen werd door direct na je training een eiwitshake te nemen bestaande uit 40 gram wei en 8 gram caseïne1).  Dit positieve effect zit vooral in de eigenschap dat caseïne zorgt voor een vertraagde afgifte van aminozuren (Zie Caseine). Dit is voor spiergroei beter dan dat alle aminozuren in één piek vrijkomen zoals bij pure wei2). Bij een groter aandeel caseïne in de shake worden de aminozuren over een nog langere periode afgegeven, zodat de spieren deze essentiële bouwstoffen continue toegevoerd krijgen. Daarom heeft de Krachtshop een eiwitshake laten samenstellen van 50% whey en 50% caseïne (Lentus Eiwitmix). Dit zorgt voor een geleidelijke afgifte van aminozuren gedurende 2-7 uur. Geen poespas, gewoon ideaal voor spiergroei en ook nog eens spotgoedkoop.

Zie ook:

Supplementen vergelijkers tool

Welk eiwitsupplement is geschikt voor jou?

“Wat zijn de beste weightgainers?”

Naar het overzichtsartikel Eiwit en Krachttraining.

Bronnen

1)      Beste post-workoutshake:  mengsel van whey en caseïne. J Strength Cond Res. 2006 Aug;20(3):643-53.

2)      Portie snelle eiwitten na je training? Dat kan beter. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2010 Nov 2.

[Epub ahead of print].