Wielrenner pro Michael Rasmussen uit Denemarken had in 2004 een uitgekookt plan om niet gesnapt te worden tijdens de dopingtest. Rasmussen had het idee om niet het bloed van zichzelf maar het bloed van zijn vader te laten testen.

rasmussen

Rasmussen had het plan samen met de arts van de Rabobank ploeg bedacht. De ouders van Rasmussen waren bereid om met het plan mee te werken. Volgens Rasmussen gebruikte de meerderheid van de wielrenners doping. Om enige kans te maken, was Rasmussen wel verplicht om mee te doen. Zijn vader was samen met hem meegereisd naar België.

Alhoewel Rasmussen zelf met de ethische bezwaren van de truc in de maag zat, was dat uiteindelijk niet hetgeen dat hem heeft weerhouden van het indienen van het bloed van zijn vader. Na een proef bleek het bloed van Rasmussen en zijn vader niet compatibel te zijn waardoor het plan simpelweg niet uitvoerbaar was.

Rasmussen kwam begin dit jaar naar buiten met het nieuws dat ook hij in zijn carrière doping heeft geslikt. De bal rondom dopinggebruik in de wielrensport kwam naar buiten nadat onder andere Lance Armstrong gesnapt werd op het gebruik van doping. Ondertussen werkt Rasmussen samen met een Deense anti-doping organisatie om doping in de sport aan te pakken.

Dopingvrij toch goede resultaten halen als wielrenner?

Ja dit kan, mits je het juiste training- en voedingsschema hanteert. Krachttraining.net heeft speciaal voor wielrenners zo’n schema opgesteld. Dit is een combinatie van sportspecifieke krachttraining en een uitgekiend bijbehorend voedingsschema en (eventueel) legale supplementen.

Direct naar het training- en voedingsschema