Laatste Update: door

Weinig mensen staan er bij stil, dat vechtsport wellicht een van de beste sporten is voor lichaam en geest, mits goed beoefend. Waarom? Het is goed voor spierkracht, spieruithouding, balans, reflexen en niet te vergeten een mooi afgetraind lichaam en een brok zelfvertrouwen.

Hoort vechten bij de mens?

spartanWe mogen ons gelukkig prijzen dat we tegenwoordig in een welvarend land wonen waarbij slechts weinig mensen echte oorlog of leven-en-dood vechtsituaties hebben meegemaakt. Besef wel dat dit gezien de menselijke geschiedenis uniek is. Vechten was vroeger heel normaal, je moest je gezin, gemeenschap of land verdedigen tegen aggressors. Ook de allervroegste mens was omringd door geweld en heeft zich daarop aan moeten passen. Vanuit de evolutie en geschiedenis kan je dus zeggen dat vechten bij de mens hoort.

Dit kan mede de populariteit van vechtsporten verklaren.

Wat zijn de voordelen van vechtsport?

Zoals in de inleiding al aangegeven zitten er grote voordelen aan het beoefenen van vechtsporten. Iedere vechtsporter probeert in zijn slagen en stoten zoveel mogelijk kracht te generen, wat een product is van massa en snelheid. Hiermee ontwikkel je snel spierkracht en spieruithouding.

Wil je een afgetraind lichaam?

Vechtsport goed en fanatiek beoefenen = afgetraind lichaam. Waarom? Omdat je bij een vechtsport je hele lichaam gebruikt, train je een gebalanseerd en gespierd lichaam.

Zelfvertrouwen

Als iets goed is voor je zelfvertrouwen, dan is het vechtsport. Je leert de mogelijkheden en onmogelijkheden van je lichaam kennen. Vooral als je weet waartoe je lichaam in staat is, geeft veel zelfvertrouwen. Je bent niet snel bang en kan indien nodig ‘van je afslaan’. Vooral voor kinderen is dit erg belangrijk en al helemaal als je gepest wordt op school. Daarom kan je niet vroeg genoeg beginnen aan vechtsport.

Bij vechtsporten ga je tot het uiterste

exhausted fighterIn vechtsituaties geef je veel meer, zoniet alles wat je lichaam in zich heeft. Het zijn dus vaak hele intensieve trainingen en wedstrijden. Vaak wordt je ook door de tegenstander gedwongen alles te geven, want hij doet hetzelfde. Het voordeel van ‘alles geven’ is dat je lichaam een enorme gezondheidsboost krijgt op het gebied van hormonen, cardiovasculair en neurologsich.

Kortom, bij vechtsporten heb je niet de luxe om ‘lui’ te zijn en wordt je ‘gedwongen’ door te gaan. Achteraf geeft dit overigens een geweldig voldaan gevoel.

Vechtsportproducten nodig?

Fightscene logoIedere vechtsport heeft zijn eigen kenmerken en dito eisen aan kleding en materiaal. Om vechtsporten stijlvol en veilig te beoefenen is er een scala aan vechtsportproducten te koop. Nederland heeft Fightscene, ze hebben een zeer ruim assortiment, scherpe prijzen en leveren topservice. Laat u door deze professionele partij adviseren.gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben. Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)