Wintersport; Check je materiaal!

///Wintersport; Check je materiaal!
  • ski materiaal

Voor een goede uitrusting moet je zelf zorgen. Beknibbel hier niet op. Hieronder de belangrijkste zaken waarop je moet letten bij wintersportkleding en materialen.

Waterdichte kleding

Zorg in ieder geval dat je kleding waterdicht is. Let hierbij vooral op oude wintersportkleding, na verloop van tijd laten die water door, wat kan leiden tot onderkoeling. Onderkoeling op een berg is niet alleen erg onaangenaam, het werkt ook blessures in de hand.

Tegenwoordig heb je ook kleding met ingebouwde ‘piepers’ en localisatie hulpmiddelen, mocht je onder de sneeuw terecht komen. Als je het kunt betalen, is het zeker geen verkeerde investering. Als je echter netjes op de piste blijft skiën of boarden kan je ook makkelijk zonder.

Draag een helm

Draag altijd een helm, ook al ben je nog zo goed. Alhoewel voor volwassenen nog niet overal verplicht (voor kinderen vaak wel), is het zeker verstandig. Zoals eerder vermeld blijkt dat ongeveer 1 op de 5 ziekenhuisopnames te maken heeft met hoofdletsel voor zowel skiërs als boarders. Bedenk dat je zelf de beste skiier of snowboarder van de hele piste kunt zijn, maar dat geldt niet voor anderen en als ze met je botsen kan een helm je veel leed en vervroegde thuiskomst besparen.

Andere beschermmaterialen

ski airbag

Alle wintersporters kunnen verder de kans op blessures verkleinen door de juiste beschermmaterialen aan te brengen. Denk hierbij aan pols-, elleboog-, schouder-, rug en kniebeschermers. Voor beginnende of freestyle snowboarders is een impactshort met (liefst) harde pads en stuitbeschermer ook aan te raden. Bescherm je ogen met een goede skibril.

Ook kan je tegenwoordig speciale airbags kopen, die kan je razendsnel op laten blazen mocht je in een lawine terechtkomen. Hoe meer risico je neemt offpiste, des te verstandiger het wordt dit soort hulpmiddelen aan te schaffen.

Bescherm jezelf tegen de zon

Vergeet ook niet dat de zon op grote hoogte veel feller schijnt (hogere zonkracht) dan in het laaggelegen Nederland. Zorg voor een goede zonnebrand van minimaal factor 24 die “actionproof” en waterbestendig is. Een van de betere zonnebrand merken hieromtrent is Vision.

Vergeet ook niet een goede lippenbalsem met hoge factor 50 zonbescherming.

Check ook de andere artikelen omtrent goede wintersportvoorbereiding

Niet alleen materiaal is belangrijk bij een goede voorbereiding, check ook onderstaande links:

Exclusief interview

Lees ook het exclusieve interview met Othmar Hofmann over zijn visie op een optimale voorbereiding. Othmar is semi professioneel skiër en was tevens hoofdtrainer bij Indoorski Discovery in Den Haag.

(266x gelezen)gespierde god

Word Een Gespierde God Binnen 8 Weken

Tip! Glenn Goossens heeft een revolutionaire methode ontwikkeld die zorgt voor:
  • Explosieve spiergroei
  • Het drastisch verlagen van je vetpercentage
  • Zeer snel resultaat
Klik op de link hieronder en krijg het lichaam dat je altijd al had willen hebben.

Gespierde God Risicovrij Uitproberen (100% niet goed, geld terug!)


Over de auteur
Over de auteur
Hoi! Ik ben Patrick van der Velde, medisch bioloog, sportvoedings consulent, eigenaar en auteur van Krachttraining.net en Krachtshop.nl. Ik heb al vele mensen begeleid en overtuigd dat IEDEREEN zijn of haar droomlichaam kan krijgen!

Waardeer je mijn artikelen? Meld je dan hieronder aan voor de Krachttraining.net Nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen, relevante info, en tips als eerste in je mailbox!
By | 2017-12-04T16:18:53+00:00 19 november 2010|Wintersport|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com