Koffie en thee drinken om af te vallen? Onderzoeken hebben allang aangetoond dat dit zeker werkt. Hoeveel moet je drinken en zijn er supplementen die het proces versnellen of het je gemakkelijker maken?

Koffie drinken om af te vallen

coffee2Koffie bevat cafeïne; dit is een sterke stimulans. Het maakt je alerter, geeft je zin om iets actiefs te doen en als je het doet, doe je het ook nog eens intensiever als normaal. Dit alles helpt bij gewichtsverlies. Bovendien functioneert koffie als een milde eetlustremmer. Het drinken van koffie tijdens de middag of na het diner kan helpen om het verlangen naar snacks of snoep te verminderen. Het vult je maag, waardoor je eetlust wordt onderdrukt, zonder dat je veel calorieën binnenkrijgt.

Koffie stimuleert bovendien je stofwisseling doordat je de manier waarop je lichaam calorieën verbrandt om warmte en energie op te wekken wordt verhoogd.

Koffie is soms verantwoordelijk voor het verhogen van de insulineresistentie wat uiteindelijk kan leiden tot diabetes. Maar koffie op zichzelf is niet de oorzaak hiervan. Het is meestal de suiker en room of melk die we in onze koffie doen die het insulineniveau verhoogt.

Groene thee drinken om af te vallen

groene-thee-vetverbrandingGroene thee zie je steeds meer populair worden in Europa. Het helpt zeker bij het afvallen. Hier zijn 4 redenen waarom je afvalt met groene thee:

Met groene thee afvallen werkt vanwege snellere stofwisseling
De stofwisseling in je lichaam versnelt. Hoe sneller de stofwisseling in een menselijk lichaam, hoe meer calorieën het lichaam verbrandt en dus hoe meer je afvalt.
Met groene thee afvallen werkt vanwege minder eetlust
Groene thee heeft bijna geen calorieën, maar geeft je wel een vol gevoel, waardoor je minder behoefte hebt om te eten
Met groene thee afvallen werkt vanwege temperatuurverhoging en verlaging
Groene thee zorgt voor een lichtelijke natuurlijke verhoging van de lichaamstemperatuur, een temperatuurverhoging betekent dat het lichaam meer calorieën verbrandt. Omdat het lichaam je daarna weer probeert af te koelen, moet het weer extra calorieën verbranden om dit voor elkaar te krijgen
Met groene thee afvallen werkt vanwege minder stress
Groene thee heeft een rustgevende werking op het menselijk lichaam, waardoor stress verminderd. Het lichaam maakt minder van het stresshormoon cortisol aan. Cortisol is een hormoon dat de eigenschap heeft spierweefsel af te breken en vetopslag te stimuleren. Het is dus erg belangrijk deze hormoonspiegels laag te houden.

Voor meer uitgebreide informatie over groene thee en gebruikte onderzoeken, zie Een vergeten supplement die sterk kan bijdragen aan vetverbranding

Bereiding:
Breng water aan de kook en laat het zakje minimaal 10 minuten intrekken. Om resultaten te zien wordt er wel aangeraden om meer dan 3 kopjes groene thee per dag te drinken.

Groene thee extract

groene thee extract bonusanTegenwoordig zijn er ook hele goede groene thee extract capsules te verkrijgen. Hierin zit een geconcentreerde dosis groene thee extract met de werkzame polyfenolen. In deze supplementen zit meestal het meest actieve polyfenol flink geconcentreerd, dit is EGCG. Kies hierbij wel voor een kwaliteitsproduct, anders is het weggegooid geld. Een zeer goed merk is Bonusan, een Nederlands bedrijf die eigen onderzoek verricht en hoog aangeschreven staat bij medisch specialisten. Bij Krachtshop kan je dit supplement kopen onder de adviesprijs en wordt tevens in speciale afvalbundels aangeboden:

Groene thee extract van Bonusan

Afvalbundels

 

Check al onze afvaltips:

#1 Eetschema en energiebalans

#2 Monitoren van je vooruitgang

#3 Eet het juiste soort voedsel

#4 Drink koffie en thee

#5 Rust goed uit en slaap genoeg

#6 Drink geen calorierijke dranken

# Doe de juiste oefeningen voor maximale vetverbranding